Boken

12.10.2015 14:09
''Det var en gång en gammal farbror som bodde ensam i en liten stuga i skogen alldeles där vägen tar slut.''

 

Detta är inledningstexten till min första barnbok - Farbrorn och önsketrädet - som jag beräknar att kunna vara färdig under 2016.
Historien som jag har hittat på handlar om en ensam farbror och hans högsta önskan. Boken har också ca 12 illustrationer som i original är målade av mig i akvarell.
Tanken med boken är att den ska föra tankarna tillbaka till gamla tiders sagoböcker då jag var barn på 1950-talet. Inspirationen är hämtad bl.a. från Elsa Beskows barnböcker som jag älskade att läsa då och som jag älskar att läsa nu. Jag tycker att dagens barn ska få ta del av myset och värmen som finns i den typen av sagoböcker. Varsågod nedan ett litet smakprov.


 

 

 
''Det var en gång en gammal farbror som bodde ensam i en liten stuga i skogen alldeles där vägen tar slut.

I närheten av den lilla stugan stod ett stort gammalt träd. Det såg ut som om det gamla trädet hade både ögon och öron på stammen. Ibland verkade det nästan som om trädet kunde både se och höra. Den gamla farbrorn hade många gånger hört att man kunde önska sig något av trädet och trädet kunde som genom ett trollslag få önskningen uppfylld.''

 

 

 
''Ett varmt ljus slog emot honom.
Där innanför dörren fanns ett litet rum och ljuset kom från en liten spis inne i rummet där en värmande brasa var tänd. Inne i rummet stod också ett litet bord med sex stolar runt.  Bordet var dukat med sex små tallrikar och sex små skedar. En liten soffa stod mot väggen och små mattor låg prydligt på golvet. Längst in i rummet fanns också en liten säng.
Farbrorn blev mycket förvånad. Hur kunde det finnas ett litet rum i trädet och vem bodde där, tänkte han.''